NAŠA PRIČA

OBITELJ DIVIĆ Mate, prvorođeno je dijete u peteročlanoj obitelji Nikole i Anđelke Divić. 1959.... na mjestu današnjeg hotela počela se graditi stojna kuća obitelji Divić.

Mate, tada 19-godišnjak, sin Nikole i Anđelke, svome je ocu prorokovao da će se ta kuća srušiti i da će se na njezinu mjestu izgraditi obiteljski hotel, što se 13 godina kasnije i dogodilo.

 

1972... u jesen stojna se kuća srušila i počela je gradnja hotela koji je 1973. otvoren. Nažalost, zbog iznimno teških političkih prilika, ostao je nedovršen. Ipak, bilo je dovršeno prizemlje s restoranom i šest soba, i to je bilo dostatno da Restoran Bacchus postane kultni restoran Makarske rivijere. „Sve do kraja

 

1991. ljeta su se radila u Bacchusu, a zime u Švicarskoj", priča Mate, a onda ratna tragedija ovih prostora prekida san o završetku hotela i tjera nas na čekanje dok se ratne okolnosti ne smire, a čekalo se dugo, dugo... sve dok se ratom uništeno turističko tržište nije probudilo.

 

2002... ipak, Mate je odlučio: "sad ili nikad“, no tada više nije bilo njegovih roditelja Anđelke i Nikole, došla je obitelj koju su stvorili Mate i njegova žena Mirjana – došli su Matej, Nikolina i Anđelo.

 

2003... 21. lipnja otvara se dugo željena, velikom upornošću i strašću izgrađena kuća, Hotel Villa Bacchus, u kojoj vas srdačno očekuje obitelj Divić sa svojim suradnicima. Veliko hvala svima koji su riječju ili djelom pomogli u realizaciji ove priče, a posebno našim roditeljima, baki i djedu Anđelki i Nikoli, koji su u ovu priču ugradili dio sebe i čiji je doprinos nezaboravan.

 

Ime našem hotelu dali smo po starorimskom bogu vina & jela Bacchusu kojem je pandam grčke mitologije bog Dionizis, i to s razlogom: naime, obitelj Divić se oko 250 godina bavila vinogradarstvom i maslinarstvom . Ovo je naša priča,

Mate & Mirjana, Nikolina, Matej i Anđelo DIVIĆ